Kip in de hoed

Kip in de hoed is een overheerlijke ovenschotel. Lekker met een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 pot kersen zonder pit (350 g)
  • 6 bolletjes gember (uit een potje)
  • 400 g kipfilet
  • zout
  • peper
  • 400 ml kerriesaus (eventueel uit een pakje)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter
  • 1 tl Sambal oelek
  • 2 eetl paneermeel
  • 200 ml Crème fraiche
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eetl melk
  • enkele eetlepels bloem

Benodigdheden:

  • Een zeef
  • Een hapjespan
  • Deegroller
  • Springvorm met een doorsnee van 24 cm
  • Bakpapier

Voorbereiding

Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem. Gebruik voor de bodem eventueel bakpapier. Neem het bladerdeeg en rol dit vervolgens uit op een met bloem bestoven aanrechtblad, maak een ronde lap van ongeveer 28 cm doorsnede. Restjes van het bladerdeeg bewaren. Bekleed hiermee de vorm en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi deze tenslotte met paneermeel.

Vulling

Laat de kersen in een zeef uitlekken. Het vocht wordt in dit recept verder niet meer gebruikt.
Snijd de gember in kleine blokjes. Ongeveer 8 stukjes per bolletje.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi deze met zout en peper.
Smelt de boter in een hapjespan en bak de kip hierin rondom bruin.
Pers de knoflook hierboven uit.
Voeg de gember, kersen, kerriesaus, sambal en de crème fraiche toe en schep dit door elkaar. Hierna twee minuten laten pruttelen.
Schenk de vulling in de vorm en bestrooi de vulling met de geraspte kaas.
Restjes van het bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap die iets groter is dan de vorm; op de vulling leggen en de randen iets aandrukken. Bestrijk het deksel tenslotte met de melk.

Bakken Bak gedurende 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑