Een heerlijke preitaart met reepjes ham, die ook zonder ham gemaakt kan worden.
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (diepvries pak à 10 plakjes)
1 eetlepel boter of margarine
500 g gesneden prei
2 theelepels gedroogde basilicum
3 eieren (M)
1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
1 bekertje crème fraîche (125 ml )
1/2 duopakje hamreepjes (à ca. 190 g).
Materialen
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede).
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
In braadpan boter verhitten.
Prei en basilicum ca. 3 minuten fruiten.
Eieren loskloppen met zout, peper, 50 g kaas en crème fraîche.
Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
Met vork gaatjes in deeg prikken.
Prei en ham over bodem verdelen.
Eimengsel erover schenken.
Rest van kaas over ei strooien.
In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.

yummie!!! ga ik zeker weten maken!!!!