Heerlijke Spaanse empanadas, deegpakketjes gevuld met gehakt, peterselie en ei.
Ingrediënten
3 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
250 g rundergehakt
10 plakjes deeg voor hartige taart
20 gr platte peterselie
2 theelepels Italiaanse kruiden
Voorbereiden
Kook 2 eieren in 8 minuten hard
Snipper ondertussen 1 ui en snijd 2 tenen knoflook fijn
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten
Voeg 250 gram rundergehakt, 2 theelepels Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 minuten bruin en rul
Schep regelmatig om
Doe het gare gehakt in een kom
Snijd 20 gram platte peterselie fijn en schep door het gehakt
Breng op smaak met peper en eventueel zout
Laat de eieren schrikken en pel ze
Snijd in stukjes en schep door het gehakt
Laat 30 minuten afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 graden
Pakketjes maken
Laat 10 plakjes deeg voor hartige taart in 15 minuten ontdooien
NB: ik had te veel vulling, ik kon er 20 pakketjes mee maken
Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn
Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel
Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
Klop 1 ei los en bestrijk de empanadas ermee
Bak in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar




Bron: Allerhande kookvideo