Kipsalade met knoflook, voor op een toastje

Een heerlijke salade, die bijzonder slecht is voor de lijn, maar o zo de moeite waard! Men neme:

4 ons kipfilet
3 plakken ananas
1 middelgrote ui, snipperen
1 grote augurk kleinsnijden
1 pond (volle) kwark
1 grote pot mayonaise AH merk (ong. 0,65 l)
Tomatenketchup, scheutje
Paprikapoeder, 2 theelepels
2 teentjes knoflook persen
Worcestersaus, enkele druppels
50 gr. amandelschaafsel, droogbakken
Mangochutney, een paplepel

De kipfilet in kleine stukjes snijden, beetje peper erop en bakken.
Deze gebakken stukjes in een grote schaal of kom doen.
De ananas in stukjes snijden, bij de kipfilet.
Dan de ui snipperen, de augurk kleinsnijden, en bij de rest doen.
Daarna op volgorde alle andere ingrediënten toevoegen.
Desgewenst op smaak brengen met wat peper en zout.

Ik heb hem weleens gemaakt met halfvolle mayo, omdat het wel een hele ongezonde hap wordt. Nadeel vind ik wel, dat de salade er dunner van wordt.

Dit een salade voor op toastjes of stokbrood. Als je bovenstaande hoeveelheden gebruikt heb je behoorlijk veel, dus als je wat minder nodig hebt, de hoeveelheden halveren of door drie delen.
Deze salade wordt nog lekkerder na een dag, omdat dan de smaak van alle ingrediënten goed ingetrokken is. Maar als hij net gemaakt is, is hij ook heerlijk.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑