Heerlijke tomatensoep

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
een kleine winterpeen
1 teen knoflook, fijngesneden (neem er gerust 3, dat doe ik ook)
blikje tomatenpuree
750 g romatomaten, in parten
0,75 l kokend water
2 bouillontabletten
1 tl suiker
peper en zout

Voor garnering: 1 el kookroom (evt. light)
of Philadelphia roomkaas naturel

Benodigd: een soeppan en een staafmixer

  • Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte
  • Snij de ui en de halve winterpeen in kleine stukjes
  • Snij de tijm fijn
  • Pers (of beter nog snijd) de knoflook
  • Los de 2 bouillonblokjes op in ca. 0,75 l heet water (voor een dikkere soep beetje maizena of allesbinder toevoegen)
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op zacht vuur
  • Voeg tomatenpuree toe en bak deze 1 min
  • Voeg de knoflook, de ui, de winterpeen en peper en zout toe en bak al roerend ca 5 min. tot de ui zacht wordt
  • Voeg de bouillon, de tomaten en de tijm toe en kook dit 10 tot 15 min. tot de tomaten uiteen vallen
  • Voeg de suiker toe
  • Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • Soep evt. nog verwarmen voor het opdienen

————————————–

Ingredients (4-6 servings)
2 tbsp olive oil
1 onion, chopped
a  carrot
1 clove garlic, minced (or use 3, so do I.)
can tomato paste
750 g roma tomatoes, in wedges
0.75 l of boiling water
2 beef cubes (or portable soup?)
1 tsp sugar
salt and pepper

For garnish: 1 tbsp cream or (Philadelphia) cream cheese natural

Needed: a stockpot and blender

Cut the tomatoes into quarters and remove the hard part
Cut the onion and half the carrots into small pieces
Cut the thyme
Press (or better yet cut) garlic
Dissolve the 2 beef cubes in about 0.75 l of hot water (for a thicker soup add little cornflour or cornstarch)
Heat the olive oil in a souppan on low heat
Add tomato paste and cook for 1 min
Add the garlic, onion, carrot, salt and pepper and cook, stirring, about 5 minutes until the onion softens
Add the broth, tomatoes and thyme and cook 10 to 15 minutes until the tomatoes fall apart
Add the sugar
Puree the mixture with a hand blender.
Warm soup before serving

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: