Chili volgens Jamie

Onlangs heb ik het recept van Jamie Oliver voor chili con carne ontdekt en het is zo’n succes in ons gezin, dat ik het graag met jullie deel.

Ingrediënten
• 
2 middelgrote uien
• 1 teentje knoflook
• olijfolie
• 2 tl chilipoeder
• 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
• 1 tl djintan
• (zee)zout en vers gemalen zwarte peper
• 500 gr rundergehakt
• 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
• 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (ik gebruik tomatenblokjes, die zijn voordeliger en net zo lekker wat mij betreft)
• 0,5 stokje kaneel
• 2 blikken rode kidney bonen a 400 g per blik, uitgelekt

Bereiding
• Hak de uien en de knoflook (niet te) fijn
• Fruit de uien en knoflook in een beetje olijfolie totdat ze lichtbruin zijn, niet teveel, de uien mogen nog wel een beetje hard zijn
• Voeg de rode peper, chilipoeder, djintan en zout en peper toe
• Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is
• Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt
• Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe
• Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen.
• Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles even doorwarmen.

Serveertips
Dit gerecht komt beter tot zijn recht als het een dag van tevoren is klaargemaakt.

Lekker met rijst of stokbrood en een groene salade. Crème fraîche of guacamole erbij maakt het helemaal af.

lalalala.....zolang de lepel in de brijpot staat
….zolang de lepel in de brijpot staat, dan treuren wij nog niet *

* = “Want zoolang als de lepel in de brijpot staat / Dan treuren wij nog niet, dan treuren wij nog niet” (amusementslied, ook wel als straatlied of bruiloftslied gezongen, volgens de Nederlandse Liederenbank)
Pruis, Kees (auteur)/ Ciere, W. (componist)

 

Advertenties

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: