Stifado uit de crockpot

Ingrediënten

  • 800 gram runderlappen
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram sjalotjes
  • 50 ml rode wijn
  • 0,5 dl rodewijn-azijn
  • 0,5-1 theelepel kaneel
  • 0,5-1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 0,5 theelepel djintan (gemalen komijn)
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 50 gram boter
  • 10 gedroogde tomaten op olie
  • 1 scheutje Worcestershire sauce
  • 300 ml water
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bijzondere benodigdheden

Slowcooker (ook wel crockpot genoemd) — groot

Voorbereiden

Zet alles klaar en meet de hoeveelheden af.
Pers de knoflook, pel de sjalotjes en snijd ze doormidden.
Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.

Bereiden

Doe de olijfolie in de braadpan en bak het vlees op matig vuur rondom bruin.
Voeg al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar.Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet de azijn en de rode wijn erover en laat het 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.
Doe alles in de keramische pot van de slowcooker.
Voeg de laurierblaadjes toe.
Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat.
Leg de sjalotjes bovenop het vlees en daarop de boter.
Deksel erop en laat het ongeveer een uur op stand ‘high’ en daarna 6-7 uur op stand ‘low’ koken.

Lekker met een Griekse salade met feta en rijst.

Wijnsuggestie: rode Imyglikos (Griekenland) als je van zoet houdt, of Lindemans Cabernet Sauvignon (Australië) als je van voller en rond houdt.

Dien op in de keramische pot van de crockpot/slowcooker. Gebruik altijd ovenwanten, de pot en de behuizing van de crockpot/slowcooker worden erg heet. Til tijdens de bereiding de deksel niet onnodig op. Dit verlengt de bereidingstijd

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: