Gnocchi met spek en tuinbonen

Erg lekker recept uit de Allerhande. Maar…. Gnocchi? Wat is het? En hoe spreek je het in hemelsnaam uit? Hieronder wat informatie van de website Italië.nl

Gnocchi zijn een soort van kleine platgedrukte bolletjes vervaardigd uit een mengsel van (tarwe)meel, eventueel een ei en gekookte (en gestampte) aardappels. Gnocchi worden net als pasta in gezout water gekookt en kunnen worden gegeten met de meeste sausen die voor pasta gebruikt worden. Je zou vermoeden dat Nederland een idee begint te krijgen wat gnocchi zijn, dat ze lekker en gezond zijn, maar schijn bedriegt. Menig Nederlander heeft, tot grote ontsteltenis en hilariteit van de Italianen, de aardappelballetjes gebakken in plaats van gekookt. Vergis je overigens niet. De Albert Heijn verkoopt ze dan wel, maar niet koelvers. Dit in tegenstelling tot Italia waar je een heel aantal soorten naast elkaar in het gekoelde versvak ziet.

Enfin, hoewel de gnocchi van AH blijkbaar niet helemaal top of the bill  is, heb ik die toch gebruikt om dit recept te maken. En ik moet zeggen, als het al zo lekker is met de AH balletjes, hoeveel lekkerder zal het dan smaken met koelverse gnocchi? Oja, en wat betreft de uitspraak: Gnocchi spreek je (ongeveer) uit als: Njokkie

Hier volgt het recept voor 4 personen:

Ingrediënten:
2 pakken gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g)
1 el olijfolie
1 duopak gerookte spekblokjes (250 g)
2 uien, gesnipperd
1 pak tuinbonen fijn (300 g, diepvries)
1 beker crème fraîche (125 ml)
1 zak rucola (sla, 75 g)
50 g Pecorino Romano (kaas)

Bereiden
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes in ca. 6 min. knapperig.
Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.
Meng de bevroren tuinboontjes erdoor en bak 5-6 min. tot ze ontdooid en beetgaar zijn.
Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep de gnocchi erdoor.
Verdeel over 4 borden en leg er wat rucola op. Schaaf de kaas erover.

Tip
Een dagje geen vlees? Laat de spekjes achterwege en serveer de gnocchi met een gekookt eitje.

 

——–
Bronnen: Allerhande van Albert Heijn en www.Italië.nl

4 gedachten over “Gnocchi met spek en tuinbonen

Voeg uw reactie toe

    1. Nee, ik heb ze pas voor het eerst gegeten, en wist niet dat ze eenvoudig zelf te maken zijn. Misschien moet ik dat ook eens proberen…

    1. Hoi Andrea,

      Ik heb het recept letterlijk overgenomen, dus zo zegt Allerhande dat het moet 🙂 Maar ik vind het ook wel veel klinken…

      Zelf maak ik altijd de halve hoeveelheid, maar dat is dan omdat het voor 2 personen is. Daar gooi ik dan inderdaad 500 (1 pak) in. Dat krijgen we niet helemaal op, hoewel mijn man best een grote eter is.

      Voor 4 personen lijkt 500 gram me een beetje te weinig, 1000 gram lijkt me idd een beetje veel. Misschien zelf gnocchi maken? Dan kun je een andere hoeveelheid kiezen.

      Succes (het is wel heel erg lekker)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: