Tweede heilige in kruissteek

Voor Monseigneur Van Luyn, de scheidend bisschop van Rotterdam heb ik ook een kaart geborduurd. Omdat hij lid van de orde der Salesianen (van Don Bosco, SDB), is op deze kaart Don (Giovanni) Bosco afgebeeld.

Don Bosco werkte voor straatjongens in Turijn, hij zorgde dat er zicht kwam op een toekomst voor de ontmoedigde jongeren.

Het patroon heb ik (wederom) van de site ‘Heiligen in kruissteek’. Ook dit keer heb ik weer wat wijzigingen aangebracht, zo stond Don Bosco oorspronkelijk afgebeeld met 3 jongetjes, ik heb er twee jongens en één meisje van gemaakt. Niet historisch verantwoord, maar onder de noemer ‘artistieke vrijheid’ kun je je wel het een en ander permitteren, vind ik. Zelf heb ik jarenlang op een Don Bosco ‘meidenclub’ gezeten en ik vond dat erg leuk.  Elke week fietsten we naar ‘de bunker’, om daar te knutselen (een échte bunker uit WOII dus) .

De Salesianen hebben de 3 s-en hoog in het vaandel: Soberheid, Solidarteit en Spiritualiteit. Deze leuzen heb ik rondom Don Bosco geborduurd.

Ik werk graag met een borduurring, en ik heb er één gebruikt van 15 cm in doorsnee. De stof voor de kaart was kleiner, daarom heb ik het werkstuk vergroot, door een rand om de stof te naaien. Ik heb de borduurstof eerst op het roze lapje genaaid en daarna de roze stof aan de achterkant opengeknipt, zodat de stof niet mee genomen zou worden tijdens het borduren.

Het is met een grove zigzagsteek vastgezet, zodat het na afloop weer makkelijk te verwijderen is.

 

 

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: