Op aanraden van collega Katy, een heerlijke romige wortelsoep, uit de Allerhande van februari 2010. Ook kinderen vinden dit ongetwijfeld een lekkere soep.
4 personen
25 min
vegetarisch
goed vooraf te bereiden
INGREDIËNTEN
2 el zonnebloemolie
1 cm verse gember, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 kg winterpeen, in plakjes
1 teen knoflook, fijngesneden
700 g groentebouillon (van tablet)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 sinaasappel, uitgeperst
MATERIALEN
staafmixer of keukenmachine
BEREIDEN
Verhit de olie in een grote soeppan.
Fruit hierin de gember met de ui 5 min.
Roer af en toe.
Voeg de winterpeen en de knoflook toe en bak kort mee.
Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.
Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer.
Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.




TIP
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur onder af en toe roeren op
VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)
Energie:140 kcalEiwit:3 gVet:10 gKoolhydraten:10 g
TYPE
soepen, vegetarisch, kinderrecepten, maaltijdsoepen, kinderkeuken
Zeg het maar!