Rabarbermoes

Spoel de rabarberstengels af onder koud water

  • Snijd aan de boven- en onderkant een stuk van ongeveer 5 cm af
  • Schil de stelen (zie filmpje)
  • Snijd de stengels in stukjes van 2 cm
  • Snijd lelijke plekken weg
  • Doe een klein beetje sinaasappelsap (100 ml) in de pan bij de rabarber
  • Breng dit zachtjes aan de kook
  • Als het kookt, ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken
  • Roer tijdens het koken, hoe meer je roert, hoe meer de rabarber uit elkaar valt. (dus voor compote minder stevig roeren dan voor moes)
  • Als de moes klaar is, even proeven. Voeg er suiker of zoetstof naar smaak aan toe.

Je kunt rabarbermoes warm of koud eten, als bijgerecht, bij het ontbijt of als dessert.

Rabarber schoonmaken en bereiden

De stelen schillen
De stelen schillen
Stelen in stukjes van 2 cm snijden
Stelen in stukjes van 2 cm snijden
In de pan met een beetje sinaasappelsap
In de pan met een beetje sinaasappelsap
Aan de kook brengen
Aan de kook brengen
10 minuten onder af en toe roeren zachtjes laten koken
10 minuten onder af en toe roeren zachtjes laten koken

Een gedachte over “Rabarbermoes

Voeg uw reactie toe

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑