Rabarbermoes

Spoel de rabarberstengels af onder koud water

  • Snijd aan de boven- en onderkant een stuk van ongeveer 5 cm af
  • Schil de stelen (zie filmpje)
  • Snijd de stengels in stukjes van 2 cm
  • Snijd lelijke plekken weg
  • Doe een klein beetje sinaasappelsap (100 ml) in de pan bij de rabarber
  • Breng dit zachtjes aan de kook
  • Als het kookt, ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken
  • Roer tijdens het koken, hoe meer je roert, hoe meer de rabarber uit elkaar valt. (dus voor compote minder stevig roeren dan voor moes)
  • Als de moes klaar is, even proeven. Voeg er suiker of zoetstof naar smaak aan toe.

Je kunt rabarbermoes warm of koud eten, als bijgerecht, bij het ontbijt of als dessert.

Rabarber schoonmaken en bereiden

De stelen schillen

De stelen schillen

Stelen in stukjes van 2 cm snijden

Stelen in stukjes van 2 cm snijden

In de pan met een beetje sinaasappelsap

In de pan met een beetje sinaasappelsap

Aan de kook brengen

Aan de kook brengen

10 minuten onder af en toe roeren zachtjes laten koken

10 minuten onder af en toe roeren zachtjes laten koken

One thought on “Rabarbermoes

  1. Pingback: Rabarbermoes of -compote « Marks&Marks blogspot

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s