Stoofpeertjes uit de slowcooker

Ingrediënten
– ruim 2 kilo Gieser Wildemanperen
– 1 dl rode wijn
– flesje bessensap 2,5 dl
– 1,5 dl water
– stukje pijpkaneel
– 5 kruidnagels
– 2 zakjes vanillesuiker
– naar smaak eventueel  wat (kristal)suiker

Voorbereiden
Verwarm de slowcooker 20 minuten voor, op stand “high”. Schil de peren, verwijder de steeltjes en klokhuizen, snijd grote peren in kwarten en kleine peren in helften.

Bereiden
Doe de peren in de keramische pot van de slowcooker.
Meng het water, de wijn, het bessensap en de (vanille)suiker en schenk dit over de peren.
Leg een stukje pijpkaneel erop en ook de kruidnagels.
Deksel erop en ongeveer 5 tot 6 uur op stand “high” laten koken.
—PAS OP, DE COOKER WORDT ERG HEET!!—
Halverwege even voorzichtig omscheppen met een houten lepel.
Heerlijk als bijgerecht bij de maaltijd, of als nagerecht met een bolletje vanille-ijs.

De ingrediënten staan klaar
De ingrediënten staan klaar

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑