Snipperpap

Hoewel dit een goedkoop en eenvoudig recept is, is er één maar: het hoofdingrediënt is maar op één plek in Nederland te krijgen. De pap wordt nl gemaakt van snippers die overblijven bij het bakken van (ronde) hosties, door de zusters Clarissen. Zij verkopen in hun ‘gastenwinkeltje’ zakken met snippers.

Ingrediënten:
1 liter melk
75 gram snippers
1 theelepel zout
suiker naar smaak

Bereiding snipperpap:

– Snippers in de koude melk laten weken.
– De melk langzaam verhitten onder regelmatig doorkloppen met een klopper tot de snippers oplossen en er een egale pap ontstaat.
– Afmaken met suiker en één van de volgende ingrediënten;
1 el oploskoffie en mespunt kaneel;
1 el cacao (eerst even aanmaken met koude melk) of;
1 el koekkruiden.
Verder kan er nog een handvol rozijnen door en/of gesnipperde appel.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑