Dit recept komt van de achterkant van het pak lasagnebladen.
Ingrediënten:
Grand Italia Lasagnebladen (1 of 2 pakken, afhankelijk van de maat van je ovenschaal)
1 pot Grand Italia Besciamella saus (witte saus)
fles Grand Italia Sugocasa (Tradizionale of Erbe) (rode saus)
300 tot 500 gram rundergehakt
2 uien
1 teen knoflook (mag ook 2 of 3)
1 zak geraspte kaas
Zout en peper
boter en olijfolie
Benodigdheden:
Ovenschaal
Koekenpan
Knoflookpers
Evt. kwastje
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snipper de ui
Pers de knoflook uit
Bak in de koekenpan in wat boter het gehakt rul (dat wil zeggen, dat het kleine losse stukjes worden)
Terwijl je aan het bakken ben, doe je er wat zout en peper overheen
Als het gehakt bruin is, voeg je de gesneden uien en knoflook toe
Bak dit 5 minuten mee
Daarna de fles Sugocasa saus bij het gehaktmengsel doen
Dit hoef je niet verder te verwarmen, wel even goed door elkaar roeren
Vet de ovenschaal in met olijfolie
Leg daar een laag lasagnebladen op
Smeer een laagje besciamellasaus op de lasagnebladen
Op de eerste laag lasagnebladen schep je wat van het gehaktmengsel
Begin met de tweede laag lasagnevellen, smeer daar bechamelsaus op
Weer een laag gehaktmengsel
Dan weer een laag lasagnevellen en besciamellasaus
De laatste laag bestaat altijd uit lasagnevellen met daarop de overgebleven bechamelsaus (mag een dikke laag zijn).
Doe als laatste kaas over de bovenkant (op de besciamellasaus)
30 minuten in de oven op 180 graden
Eet smakelijk!
Zeg het maar!