Dit heerlijke recept komt van de website Keukenliefde.
Hoofdgerecht – 4 tot 5 personen – 15 minuten + 25 minuten in de oven
Ingrediënten
750 g voorgekookte aardappelschijfjes
400 g rundergehakt
500 g prei, over de lengte opensnijden, grondig wassen en in ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 runderbouillontablet
1 flinke el kerriepoeder
200 ml crème fraîche
1 ei
150 g geraspte (oude) kaas
(wok) Olie om in te bakken
Boter (invetten ovenschaal)
Je kunt kant-en-klare aardappelschijfjes kopen, maar ze ook zelf maken: *Kook aardappels totdat ze gaar zijn. Helemaal laten afkoelen en vervolgens in plakken snijden.
Verder nodig
Koekenpan, grote ovenschaal
Bereiding
Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.
Verhit een koekenpan met wat (wok)olie en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur, totdat de prei geslonken is, circa 5 minuten. Voeg het gehakt, kerriepoeder en verkruimelde bouillontablet toe en roer het gehakt met een vork rul.
Meng alles goed door en bak zachtjes verder, totdat het gehakt gaar is.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt-preimengsel eroverheen.
Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
Klop de room los met het ei en breng lichtjes op smaak met zout en peper, schenk dit mengsel over de aardappels. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en bak in de oven circa 20 tot 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat voor serveren minstens 5 minuten afkoelen.