Griekse salade

Ingrediënten

  • 3 tomaten (middelgroot)
  • 1 grote ui
  • 10 olijven (groen of zwart, wat je lekker vindt)
  • 200 gram fetakaas
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 4 seizoenen peper uit de molen
  • zout
  • oregano (gedroogd)

Bereiden

  • Snijd de tomaten in stukken
  • Snijd de ui in halve, dunne ringen
  • Doe de tomaten, uiringen en olijven in een kom.
  • Strooi peper en zout over de tomaten, uien en olijven
  • Giet vervolgens citroensap en 3 tot 4 eetlepels olijfolie bij het mengsel
  • Meng dit goed door elkaar
  • Feta in stukjes breken/snijden en over de salade leggen
  • Bestrooi het geheel met oregano

Serveer de salade met stokbrood en tzaziki. Kalí órexi! Eet smakelijk!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: