Uitsmijter-bollen, croque madame muffins of uitsmijter-muffins, net hoe je ze noemen wilt. Ze worden gebakken in het muffinbakblik.
Verwarm je oven voor (elektrische oven: 200° C, heteluchtoven: 175° C).
Het bakje wordt gemaakt van een boterham casinobrood, korstjes eraf en uitrollen met de deegroller tot een plat plakje dat groter is dan de oorspronkelijke boterham. Bij sommige supermarkten verkopen ze brood wat veel op casino lijkt, maar groter is en wat gebruikt wordt om tosti’s te maken.

De bakvorm met wat olie of (knoflook)boter insmeren en het broodplakje erin drukken tot er een mooi kuiltje ontstaat. Probeer de boterham heel te houden, lukt dan niet, geen nood, het ei houdt aan het eind alles wel bij elkaar.

Leg per muffin 1 plak ontbijtspek op het broodje en duw het aan zodat er een kuiltje ontstaat. Laat in ieder kuiltje voorzichtig een ei vallen.



Peper of zout erop strooien.

20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 175° C) zetten.




Variant: uitsmijtermuffins met kaas en ham
In ieder broodkuiltje wat gesnipperde ham en geraspte kaas. Verder is de bereiding hetzelfde.
en erna…. eet smakelijk!!
Hi hoe lang kan ik deze uitsmijters in een bakje bewaren ?
Gr Loes
Hai Loes,
Ik durf het niet te zeggen, eerlijk gezegd, door de aard van de ingrediënten, zou ik ze meteen opeten. Ik denk dat ze nl ook niet meer zo lekker zijn als je ze bewaart.
Het is bij ons ook nog niet voorgekomen dat we iets overhadden om te bewaren 😉
Groet van Maike