Uitsmijterbollen uit het muffin-bakblik

Uitsmijter-bollen, croque madame muffins of uitsmijter-muffins, net hoe je ze noemen wilt. Ze worden gebakken in het muffinbakblik.

Verwarm je oven voor (elektrische oven: 200° C, heteluchtoven: 175° C).

Het bakje wordt gemaakt van een boterham casinobrood, korstjes eraf en uitrollen met de deegroller tot een plat plakje dat groter is dan de oorspronkelijke boterham. Bij sommige supermarkten verkopen ze brood wat veel op casino lijkt, maar groter is en wat gebruikt wordt om tosti’s te maken.

Casinoboterham zonder korsten platrollen met deegroller
Casinoboterham zonder korsten platrollen met deegroller

De bakvorm met wat olie of (knoflook)boter insmeren en het broodplakje erin drukken tot er een mooi kuiltje ontstaat. Probeer de boterham heel te houden, lukt dan niet, geen nood, het ei houdt aan het eind alles wel bij elkaar.

Duw voorzichtig het brood in het holletje, vouw het een beetje zodat het niet scheurt.
Duw voorzichtig het brood in het holletje, vouw het een beetje zodat het niet scheurt.

Leg per muffin 1 plak ontbijtspek op het broodje en duw het aan zodat er een kuiltje ontstaat. Laat in ieder kuiltje voorzichtig een ei vallen.

Nadat het ontbijtspek erin zit, met een lepel een ei erin laten vallen
Nadat het ontbijtspek erin zit, met een lepel een ei erin laten vallen
Een eigeel en wat eiwit in ieder bakje
Een eigeel en wat eiwit in ieder bakje
Plof
Plof

Peper of zout erop strooien.

Met de Herman den Blijker pepermolen, inclusief licht
Met de Herman den Blijker pepermolen, inclusief licht

20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 175° C) zetten.

20-25 minuten op 175/200 graden Celsius
20-25 minuten op 175/200 graden Celsius
25 minuten laten bakken
25 minuten laten bakken
Zo komen ze uit de oven
Zo komen ze uit de oven
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Variant: uitsmijtermuffins met kaas en ham

In ieder broodkuiltje wat gesnipperde ham en geraspte kaas. Verder is de bereiding hetzelfde.

muffins voor het bakkenVoor het bakken

muffins

en erna…. eet smakelijk!!

2 gedachten over “Uitsmijterbollen uit het muffin-bakblik

Voeg uw reactie toe

    1. Hai Loes,

      Ik durf het niet te zeggen, eerlijk gezegd, door de aard van de ingrediënten, zou ik ze meteen opeten. Ik denk dat ze nl ook niet meer zo lekker zijn als je ze bewaart.
      Het is bij ons ook nog niet voorgekomen dat we iets overhadden om te bewaren 😉

      Groet van Maike

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: