Met gebruik van Conimex producten. Voor wie niet in Nederland woont, hier verkrijgbaar: Boodschappen uit Holland
Ingrediënten
400 g rijst
1 zakje kruidenmix voor Nasi Goreng
50 g fijngesneden ontbijtspek
2.5 el wokolie
300 g varkensvlees (of ander vlees), heel fijn gesneden
zout
450 gram nasigroenten (met onder andere witte kool, taugé, prei, wortel, ui, rode peper)
2 eieren
2 el Conimex Sambal Oelek
2 el Conimex Ketjap Manis
Snijd het ontbijtspek en het vlees klein. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Wel de kruidenmix 10 min in 100 ml water.
Verhit de olie en bak hierin het ontbijtspek uit. Voeg het vlees toe en schroei het rondom dicht.
Meng dan de kruidenmix door het vlees en daarna de twee rauwe eieren. Blijf roeren tot het ei in kleine flinters gestold is.
Roerbak nu de nasigroenten 3 minuten mee en schep tot slot de (afgekoelde) rijst erdoor. Bak de nasi nog even op, zodat het gerecht door en door warm wordt. Maak het op smaak af met sambal en ketjap en serveer direct.
Lekker met gebakken eieren, kroepoek en atjar. Zet voor de liefhebbers extra sambal en ketjap op tafel. Overgebleven nasi kun je prima invriezen of de volgende dag opbakken.
Zeg het maar!