Simpel maar o zo lekker:
Spaghetti all’aglio, olio e peperoncino
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g spaghetti
5 teentjes knoflook
1 spaanse rode peper (vers) of 3 gedroogde spaanse pepertjes, fijngehakt
bosje bladpeterselie (30 g) fijngehakt
125 ml extra vierge olijfolie
Eventueel wat parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti beetgaar.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Halveer het rode pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne reepjes.
Verwarm de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor.
Verwarm het geheel 1-2 minuten op matig hoog vuur. De knoflook mag niet kleuren.
Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor.
Schep de spaghetti in vier diepe borden.
Lekker met een frisse gemengde salade.
Eten met vork en lepel.