Kluizenaar(s)soep

Om te beginnen, moet je een kluizenaar opsporen om bouillon van te trekken…. o nee, dat is niet nodig. En nee, er gaan ook geen sprinkhanen. Deze soep heb ik onlangs uitgeprobeerd in het kader van de veertigdagentijd. Eerlijk gezegd; ik vond hem niet te spectaculair, maar goed, ik vermeld hem toch. Als er geen kluizenaar in gaat en ook geen sprinkhanen, wat dan wel?

Ingrediënten voor 6 personen
1 knolraap
2 winterwortels
1 kleine witte kool
1 kleine prei (of een ui)
een paar takjes peterselie
laurier
65 gr rijst
2,5 liter water
peper en zout
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
3-4 groentebouillonblokjes

Bereidingswijze
Maak alle groente schoon en snij ze in kleine blokjes
Verwarm de olie en bak daar in de groente (niet te donker)
Los de groentebouillonblokjes op in wat kokend water
Doe de groente nu in een soeppan en vermeng er de rijst door en giet het water en de bouillon erop
Voeg de laurier en de twee gesnipperde knoflookteentjes toe
Laat alles aan de kook komen en zet nu het vuur lager en laat alles ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken (af en toe roeren)
Vlak voor het opdienen de soep op smaak brengen met peper en zout

Lekker met grof boerenbrood

Advertenties