Uit het boek ‘Koken con Amore’ van Sophia Loren, vermicelli met saus alla Sofia.
Ingrediënten:
– peterselie
– knoflook
– ansjovisjes
– olijven
– kappertjes
– een uitje
– olijfolie
– pasta (trenette, vermicelli of andere soort slierten)
Stamp de peterselie in de vijzel, met knoflook
Doe er een paar goed schoongemaakte en ontgrate ansjovisjes bij, enkele olijven zonder pit, wat kappertjes en een fijngesnipperd uitje
Alles goed stampen en vermengen tot er een homogene brij ontstaat.
Giet hier langzaam wat olijfolie bij.
Kook trenette, vermicelli of andere slierten pasta al dente, reken 100 gram per persoon
Haal ze van het vuur voor ze al te gaar zijn, laat ze goed uitlekken en zet ze dan opnieuw op in een braadpan met heel weinig olie, net lang genoeg om ze wat droog te maken en heel lichtbruin te kleuren, maar ze moeten nog zacht blijven.
Dan doet u ze in een schaal, roert de beschreven saus erdoor en dient het heet op. Vergeet niet op het laatste moment wat (versgemalen) peper erover te strooien.
Zeg het maar!