Israëlische eierschotel

Gevonden op een receptkaart bij AH, thuis uitgeprobeerd en wat de vakjury betreft een blijvertje.

Ingrediënten voor 4 personen
3 el olijfolie
2 uien, in ringen
1 rode peper, in dunne reepjes
1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel), in reepjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
300 g couscous (pak 500 g, biologisch)
1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
4 eieren.

Bereiden
1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de rode peper en de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 10 min. met de deksel op de pan en op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Voeg de cherry tomaten toe aan de groentesaus, schep om en breek de eieren boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 5 min. stollen. Serveer met de couscous.

Opmerking: het stollen van de eieren duurde bij mij iets langer dan 5 min.

Tip: Deze eierschotel is ook lekker met geroosterde shoarmabroodjes.

Advertenties