Gestoofde komkommer met tomaat

Meestal gebruiken we komkommer als bijgroente of doen hem in de sla. Dit is weer eens wat anders.

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaanse keuken
Techniek: Stoven
Soort gerecht: Bijgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie; 1 ui; 2 teentjes knoflook; 4 tomaten; 2 komkommers; zout; peper en oregano.
Voorbereiding
Ui klein snijden; de knoflook pellen en uitpersen; de tomaten ontvellen en in blokjes snijden; de komkommers schillen en in blokjes snijden.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui en de uitgeperste knoflook 3 minuten.Voeg de partjes tomaat, de blokjes komkommer en zout, peper en oregano naar smaak toe. Breng alles aan de kook en stoof het in ca. 30 minuten gaar.
Serveertips
Serveer dit gerecht met rijst en vegetarische balletjes.
Bron: Smulweb