Aanslingeren

“Alles is goed geregeld in Nederland, je moet het alleen wel zelf aanslingeren”. Wijze woorden van de medewerker van het bergingsbedrijf.

Na een aanrijding op de A5 nabij Schiphol bevonden we ons bij het bergingsbedrijf. We, dat zijn Man en ik, en onze auto die flink beschadigd was. Je bent verzekerd, dus je moet de verzekering in kennis stellen van de schade. In de eerste consternatie heb je niet alles bij de hand. Maar goed, lang leve internet, het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij is snel gevonden. Twintig minuten later hang je nog steeds in de wacht, het is erg druk. Inmiddels begin je op een tweede toestel online alvast een en ander in te vullen. Nadat de schade online gemeld is, met telefoon nummer twee een ander (nood)nummer proberen.

Waar je wel sneller iemand aan de lijn hebt, alleen kan die persoon minder voor je betekenen. Die is er alleen voor de noodhulp, dus moet je nog van de snelweg gehaald worden? Nee? Okee, dan zijn wij klaar. Wacht eens even, zeg je dan, hoe kom ik thuis? Oja, we regelen een taxi voor u.

Krijg ik vervangend vervoer? Mevrouw, ik heb geen idee, dat kan ik niet inzien. Daarvoor moet u de verzekering bellen. Wat je al probeerde, maar die je na 30 minuten hebt opgehangen omdat je dacht dat je inmiddels contact had met de juiste persoon.

Intussen heb je de nodige instructies gekregen via de mail, naar aanleiding van de schademelding. Zoek een herstelbedrijf, staat er. Oké, je zoekt in de lijst met aangegeven bedrijven eentje uit die dicht bij je woonplaats is. Die bel je. Het is druk. Ze zullen terugbellen. Dat doen ze ook netjes. De auto mag komen, het is wel erg druk, maar we doen ons best. Je maakt er uit op dat het weken kan duren. Ik vraag naar vervangend vervoer. Ja, daar heeft u recht op, ik heb alleen geen auto’s op dit moment. Maar ik ga mijn best doen voor u.

Vervolgens de verzekering weer bellen, laten weten waar de auto heen mag. En dat er wellicht geen vervangend vervoer geregeld kan worden via de schadehersteller. Als dat niet lukt, dan zal de verzekering kijken of ze iets kunnen regelen.

Alles is goed geregeld in Nederland, dat klopt. Wel even zelf aanslingeren….

Foto door Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay.com

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: