Voorpret

Goed, wij willen dus graag een nieuw gezinslid, namelijk een Engelse Cocker Spaniel (pup). Da’s mooi, maar je moet er wel een beetje geduld voor hebben. De ‘wachttijd’ vullen we met voorbereidingen en voorpret.

Een deel van de voorbereidingen valt mooi samen met voorbereidingen voor de kleinkinderen. Die lopen nog niet, maar we zijn toch alvast het huis veilig aan het maken. Traphekjes, sloten op kastjes, een afgeschermd balkon (nou ja, dat had ik vorig jaar al gedaan, maar ook dat was al in het kader van de kinderveiligheid). Een lekker zacht kleed in de huiskamer, mooie kinderstoelen, kortom ons huis verandert.

En zo zal het huis nog verder aangepast worden bij de komst van een hond. Een plek voor de bench, een plek voor een mand of kussen, een plek om te eten en een plek voor de speeltjes. En het traphekje, het kleed en aangepast balkon komen hier ook prima van pas. In een bepaald opzicht zijn er overeenkomsten tussen het over de vloer hebben van kleine kinderen en kleine hondjes.

We hebben een stapeltje boeken* waar we veel in lezen, we ‘proeven’ namen (Hoe klinkt ‘dit’? Hoe klinkt ‘dat’?), we verdelen de taken alvast enigszins, we zoeken uit wat we nodig hebben (en vooral, wat niet! Je wordt als toekomstige hondeneigenaar overspoeld met advertenties). We bespreken hoe we de opvoeding willen gaan aanpakken, wat we wel of niet willen toestaan. Kortom, de voorpret is al in volle gang.

Neen, we gaan hem (haar) niet ‘Dit of Dat’ noemen

*Boeken die zeer zeker aan te raden zijn:

  • Welkom puppy! van Joke Monteny
  • Een puppy in huis van Martin en Sacha Gaus
  • Toepoels puppywijzer van Gwen Bailey
  • Kalmerende signalen – In gesprek met je hond van Turid Rugaas


2 gedachten over “Voorpret

Voeg uw reactie toe

  1. Wat leuk! Dat is een kant van je die ik nog niet kende. Wat leuk dat je ook kynologisch instructeur bent. We nemen het mee 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: