Grapje!

Op dit moment ontvangen de bewoners van onze afdeling al bijna 8 weken geen bezoek. Er is geen kapper, geen kerkdienst, er zijn geen vrijwilligers. Alles om Het Virus buiten de deur te houden.

We proberen zelf zoveel mogelijk leuke dingen met ze te doen, nu de gebruikelijke activiteiten ontbreken. We kunnen in ieder geval videobellen met familie, er is regelmatig een optreden in de tuin waarvan de bewoners op het balkon kunnen genieten, er worden spelletjes en quizzen gedaan. Er wordt gebowld, gesjoeld en getennist.

Op een middag gaat een collega fruitsalades maken met een groepje bewoners. Met een kar vol fruit gaat ze naar de grote tafel, waar al een aantal mensen klaar zit om te helpen. Ze is echter nog iets vergeten en moet dus nog even terug naar de voorraadkast. Op het moment dat ze terugkomt, ziet ze direct dat er iets is. Een van onze bewoonsters is ondeugend giechelig en als mijn collega naar de kar met fruit kijkt, beseft ze dat de grote kam bananen er niet meer ligt.

“Zeg, Jannie, wat heb jij gedaan?”
Jannie, met onschuldige grote ogen: -‘Ik? Niks’.
“Heb jij mijn bananen gepakt?”
– ‘Ik zou niet weten waar je het over hebt.’ En dit alles met een grijns van oor tot oor.
Enfin, Jannie geeft op een gegeven moment toe, ze heeft voor de grap de bananen verstopt. “Nou, pak ze maar, dan kunnen we beginnen”.

En dan staat Jannie met haar mond vol tanden. Ze vond het een goeie grap, de bananen verstoppen en doen alsof ze nergens vanaf wist, maar nu ze de bananen terug wil geven, weet ze niet meer wáár ze ze verstopt heeft.

Dan komt de harde waarheid weer even binnen voor Jannie, ze heeft geheugenproblemen en dat vindt ze niet leuk. Er wordt gezocht, iedereen helpt mee, maar de bananen zijn en blijven weg. Gelukkig is er nog voorraad, dus wordt er een nieuwe tros gehaald, en men kan aan de slag.

De volgende dag komt een collega uit de keuken lopen. “Wat ik nou toch heb! Er ligt een hele tros bananen in het gootsteenkastje!” Jannie had ze goed verstopt.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: