Wat eten Mongolen bij het ontbijt?

In onze reis om de wereld (qua ontbijten) zijn we vandaag te gast in MONGOLIË:

Mongolië: (Mongools: Монгол Улс/Monggol ulus.svg, Russisch: Монго́лия). Het land ligt op de Mongoolse hoogvlakte en heeft een landklimaat met toendra’s en steppegebieden in het noorden, bergachtig gebied (Altaj) in het midden, en woestijn (Gobi) in het zuiden. Ongeveer een derde van de, merendeels boeddhistische, bevolking leeft in de hoofdstad Ulaanbaatar. De landelijke bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten, yurten, en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt; schapen, paarden en kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden. In het Noorden van het land is enige vorm van industrie in de vorm van houtverwerking en mijnbouw.

—————–

NB: ik ben me bewust van het feit dat niet iedereen elke dag kan ontbijten, laat staan voldoende eten, omdat er nog veel armoede en honger in de wereld is. Gelieve deze reeks te zien als een aardige verkenning van eetgewoonten in de wereld, voorzover daar gelegenheid toe is.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s