Ontbijten in Korea

Of er nog verschil is in Noord- en  Zuid, weet ik niet, maar het gaat in ieder geval om het ontbijt van KOREA

Korea: is een voormalige staat in Oost-Azië, bestaande uit een schiereiland, dat aan China en Rusland grenst, en van Japan gescheiden is door de Japanse Zee (in Korea Oostzee genoemd).  Het schiereiland is al 12 tot 18 duizend jaar bewoond. Eens was Korea een groot, verenigd land dat zich tot Mantsjoerije en Siberië uitstrekte. Korea was het centrum van de zijdehandel, en in de 7e en 8e eeuw gold het land als het centrum voor de beste goudsmeden. Lang voor Johannes Gutenberg gebruikte men hier de drukpers al. Korea is ook bekend om zijn traditionele gerecht Kimchi, een manier om groenten door fermentatie houdbaar te houden gedurende de winter.

In de 20e eeuw was Korea gedurende 35 jaar geannexeerd door Japan. Na de nederlaag van Japan in 1945 werd het bewind over Korea verdeeld tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan werd Korea in 1948 opgedeeld in twee onafhankelijke staten:
 de Democratische Volksrepubliek Korea, Noord-Korea, (조선민주주의인민공화국)
 de Republiek Korea, Zuid-Korea, (대한민국)
—————–

NB: ik ben me bewust van het feit dat niet iedereen elke dag kan ontbijten, laat staan voldoende eten, omdat er nog veel armoede en honger in de wereld is. Gelieve deze reeks te zien als een aardige verkenning van eetgewoonten in de wereld, voorzover daar gelegenheid toe is.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s