Een kijkje bij de oosterburen

Hoe ontbijt men in DUITSLAND? Ook in Duitsland ben ik geweest, maar een ontbijt als hieronder heb ik niet gekregen. Overigens weten de Duitsers wat lekker eten (en drinken) is! Duitsland is zo’n groot land dat het de vraag is, of je over een ‘nationaal ontbijt’ kunt spreken. Maar als dat er is, ziet het er blijkbaar zo uit:

Over de Duitse bevolking: Duitsland heeft 82.329.758 (2009) inwoners waarvan circa 67 procent zich bekennen tot een religie en 33 niet. Met bijna 31 procent (25,46 miljoen mensen) (31 december 2007) vormen de Katholieken de grootste groep. Zij wonen hoofdzakelijk in het zuiden en het westen. Sinds het begin van de jaren zeventig van de twintigste eeuw zijn miljoenen gastarbeiders uit andere landen (vooral voormalig Joegoslavië, Griekenland, Turkije en Italië) naar Duitsland gekomen om er te werken. Hieronder zijn er thans ongeveer 3,3 miljoen moslims, hoofdzakelijk Turken en Koerden. In totaal zijn er zeven miljoen buitenlanders. 91,5% van de bevolking is Duits.

—————–

NB: ik ben me bewust van het feit dat niet iedereen elke dag kan ontbijten, laat staan voldoende eten, omdat er nog veel armoede en honger in de wereld is. Gelieve deze reeks te zien als een aardige verkenning van eetgewoonten in de wereld, voorzover daar gelegenheid toe is.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s