Wat eten ze….. op de Bahama’s

Ik zou er graag naar toe gaan om te checken of het zo is, maar tot het zover is, nemen we maar aan dat dit het traditionele ontbijt van de BAHAMA’S is.

Nog wat Wiki-info? Het Gemenebest van de Bahama’s (Engels: The Bahamas, officieel: Commonwealth of The Bahamas) is een onafhankelijk, Engelssprekend land in het Caribisch gebied. De naam is afgeleid van het Spaans Baja Mar (= ondiepe zee). De Bahama’s bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 cays (of keys=zand/koraalplaten), die zich bevinden in de Atlantische Oceaan. Het land telt ruim 300.000 inwoners. De Bahama’s werden onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk op 10 juli 1973, maar maken nog steeds deel uit van het Gemenebest van Naties. Enne, het staatshoofd…. ? Alweer: Koningin Elizabeth II

————————-

NB: ik ben me bewust van het feit dat niet iedereen elke dag kan ontbijten, laat staan voldoende eten, omdat er nog veel armoede en honger in de wereld is. Gelieve deze reeks te zien als een aardige verkenning van eetgewoonten in de wereld, voorzover daar gelegenheid toe is.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s